•  
  • Home
  • /Rugtraining met Veldon RBT

Rugtraining met Veldon

Rugklachten tijdens zitten? Ga gericht trainen met de Veldon Trainer.

Praktijk Pirenne maakt gebruik van de Veldon RBT Trainer. Oftewel de rompbalanstrainer (RBT).

Een sterke gezonde rug begint bij een dynamische actieve zit. De Veldon RBT is een zitmeubel welke hiertoe uitnodigt. Het meubel zonder rug- en armleuningen heeft een zitting welke mobiel is in alle richtingen. Hierdoor verandert de rug voortdurend van houding wat bijdraagt aan een optimaal zitpatroon.

Naast het feit dat de Veldon RBT als meubel te gebruiken is, is het ook een trainingsapparaat. In combinatie met een sensor en computersoftware is het mogelijk door middel van de Veldon RBT de coördinatie van lage rug en buikspieren te testen en te trainen. Specifieke en een op maat gesneden behandeling is hierdoor mogelijk. U krijgt tijdens de rugtraining feedback door middel van een beeldscherm, waardoor het leerproces wordt versneld. In de meeste gevallen wordt de training aangevuld met rug/bekken oefeningen voor thuis met een gymnic zitbal.

Rugklachten ontstaan door of samenhangend met langdurig zittend werk kunnen hiermee worden behandeld. Maar training met de veldon trainer is ook een geweldig hulpmiddel voor ruiters om de coördinatie en balans van hun zithouding te paard te trainen.

Rugtraining met Veldon RBT verbetert je coördinatie en balans. Het gevolg is dat sportieve prestaties toenemen en het zittende werk langer wordt volgehouden. De training sluit naadloos aan op de laatste wetenschappelijke inzichten met betrekking tot de behandeling van chronische lage rugklachten.

Praktijk Pirenne maakt deel uit van het landelijke Veldon®-netwerk.

 

 
Gericht trainen met de Veldon Trainer